ide BLOG
ide a
BURSLULUK SINAVI
ÖN KAYIT

ide’de Sağlıklı Beslenme

ide’de Sağlıklı Beslenme

Okulumuzda yemek hizmeti, ide okulları olarak kendi bünyemizde kurulan uzman bir ekip tarafından yürütülmektedir. Sabah kahvaltısı, öğle yemeği ve akşamüstü de bir ara öğünümüz bulunuyor. Yemekler okulumuzun yemekhanesindeki mutfakta, hijyenik koşullarda günlük olarak hazırlanır. Kullanılan ürünlerin hepsi markalı ürünlerdir, donmuş ürün kullanılmaz. Öğrencilerimize sağlıklı beslenme alışkanlığı kazandırma amacıyla sofrada tuz bulunmaz. Aylık yemek listeleri sağlık ve beslenme koşulları, öğrencilerin yaş ve gelişim düzeyleri dikkate alınarak özenli bir çalışma ile komisyon tarafından hazırlanır ve diyetisyen tarafından kontrol edilir. Aylık listeler ide-a Vcolud sayfasında yayınlanır. Yemekhane çalışanlarımızın tamamı periyodik sağlık kontrolünden geçer.

ide’nin Mutfak Kuralları

  • Ekmeğimiz tam buğday unu ile taş fırında, ekşi mayalı olarak anlaşmalı fırın tarafından okulumuza özel
  • pişirilir ve günlük taze olarak gelir.
  • Sabah ve ikindi kahvaltılarında demleme bitki çayı, ev yapımı limonata ve kapalı süt verilir.
  • Yumurtamız organik yumurtadır, haftada iki kez omlet şeklinde bir kez de haşlama olarak verilir, haşlama
  • yumurta fırında buhar yöntemi ile haşlanır.
  • Günlük taze çorba yapılır endüstriyel hazır paket çorba kullanılmaz.
  • Yemeklerde lezzet ve kıvam artıran paketli ürün (Çeşni, Bulyon, Renklendirici, Kıvam Artırıcı, Tatlandırıcı ve
  • Koruyu
  • IQF’li marinasyonlu ve işlenmiş donuk etler kullanılmaz. Tüm etler günlük ve taze olarak kullanılır.
  • Tavuk eti yerine Hindi eti kullanılır.
  • Mevsiminde taze sebze ve meyve kullanılır.
  • Kullanılan mantı soya içermez %100 dana kıyma kullanılır.
  • Tüm köfteler taze etin mutfağımızda çekilerek kıyma haline getirilmesiyle yerinde üretilir, hazır kıyma
  • kullanılmaz.
  • Hamburger köfteleri hazır donuk ürün yerine taze et kıyma çekilerek yerinde hazırlanır.
  • Hamburger ekmeği okulda pişirilir.
  • Hazır donuk pizza yerine mutfakta yerinde hazırlanan pizza servis edilir.
  • Hiçbir ürün kızartma yapılmaz tamamı son teknoloji kombi fırında buhar ile besin değerleri korunarak
  • pişirilir. (Çocukların çok sevdiği patates kızartması yağda değil fırında pişirilir.)
  • Şerbetli tatlılar yerine sütlü tatlılar sunulur.
  • Sağlıklı yaşam adına masalarda tuz bulundurulmaz.
  • Yemek üretiminde arıtma su yerine doğal kaynak suyu kullanılır.
  • Kapalı bardak su verilir.
  • Yemeklerimizde hazırlanan yemeğe göre zeytinyağı, bitkisel yağ ve tereyağı kullanılır.
  • Salata çeşitlerinde ve zeytinyağlılarda yöresel sızma zeytinyağı ile parça limon kullanılır.

**Tüm ürünler/gıdalar eser miktarda tüm alerjenleri içerebilir!


ide’de Sağlıklı Beslenme ide’de Sağlıklı Beslenme ide’de Sağlıklı Beslenme ide’de Sağlıklı Beslenme ide’de Sağlıklı Beslenme ide’de Sağlıklı Beslenme ide’de Sağlıklı Beslenme ide’de Sağlıklı Beslenme ide’de Sağlıklı Beslenme