Bugün çocuklarımıza verdiğimiz eğitim, yarın onların daha mutlu ve başarılı bir hayat sürmelerinin anahtarı. O zaman çocuklarımızın yarınları için gelin bugün nasıl bir eğitim almaları, hangi becerileri kazanmaları gerektiğini uzmanları ile konuşalım. Siz sevgili anne babalar, çocuklarımızın geleceğini ve yarınlarımızı konuşmaya davet ediyoruz.
Siz bizimle, çocuklarınız maker atölyesinde!
Çocuklarımız, Arduino atölyesinde elektronik devreler tasarlarken, Makey Makey atölyesinde meyveler ve oyun hamurlarından piyano ve joypad yaparak, üreten bir neslin felsefesini hissediyorlar. Tasarım, Yazılım, Üretim; ide okulları’nın eğitimde en çok önem verdiği konulardan biri de çocuklara “tasarım odaklı düşünebilme becerisini” ve “kendin yap” felsefesini kazandırmak. Bu amaçla ide okulları olarak, 21.yy öğrenme metotları arasında yer alan Maker Atölyeleri ile farklı derslerin üniteleri ile eşleştirilerek geliştirilen proje ve etkinlikler sayesinde, öğrencilerin üretim ve tasarım odaklı düşünme becerisini geliştiriyoruz. Etkinlik alanında ide okulları’nda yapılan çalışmaların küçük bir örneği olarak “3 boyutlu yazıcı”, “makey” ve “arduino” projelerini sergiliyoruz. 3 paralel seanstan oluşan atölyeler ile katılımcı çocuklar elektronik devreler ve motorlar aracılığı ile tasarımlarını yapıyorlar.
Çocuklarınızla Birlikte Gelmeyi Unutmayın!
Tarih: 8 Nisan 2017
Gün : Cumartesi
Saat : 09.00-12.00
Yer : Hilton İstanbul Kozyatağı
LCV : Neslihan Güvençoğlu / 444 60 30
Katılım kontenjanla sınırlıdır. 05.04.2017 tarihine kadar katılım durumunuzu bildirmeniz gerekmektedir.
Marmara Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünü bitirdi. Yeditepe Üniversitesi Eğitim Yönetimi ve Denetimi bölümünde yüksek lisansını tamamladı. Halen Maltepe Üniversitesinde İşletme alanında doktora yapmaktadır. Eğitim sektöründe 15 yıldır yöneticilik yapan Bünyamin Çelikten en son Doğa Koleji’nin genel müdürlüğünü yapmıştır.
Dilek Yakar, Boğaziçi Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümünden mezun olduktan sonra, Üsküdar Amerikan Lisesinde İngilizce öğretmeni olarak çalışmaya başladı. Üsküdar SEV İlköğretim Okulu’ndaki 15 senelik müdürlük görevinden sonra, Vakıf Genel Müdürlüğünde SEV İlköğretim Okulları Eğitim Koordinatörü olarak görev yapmaya başladı. 2015—2016 eğitim yılında Vakıf bünyesinde yer alan dört lise (Üsküdar Amerikan, SEV Amerikan, İzmir Amerikan ve Tarsus Amerikan liseleri) ile liselerin bulunduğu illerde açılmış olan ilköğretim kurumlarından sorumlu Eğitim ve Eğitim Geliştirme Koordinatörü olarak çalıştı.
Dr. Özgür BOLAT, Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesinden mezun oldu. Harvard Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde yüksek lisans yaptı. Boğaziçi Üniversitesi’nde iki yıl öğretim görevliliği yaptı. Doktora derecesini Cambridge Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nden aldı. 2007-2008 yılını MIT Sloan School of Management’ta liderlik alanında dersler alarak ve araştırma yaparak geçirdi. 2007 yılında Yeni Zelanda’da yapılan uluslararası bir konferansta ‘En İyi Genç Araştırmacı’ ödülünü aldı. Dr. Özgür BOLAT, şu anda okullara ve şirketlere danışmanlık, hürriyet.com.tr’de köşe Yazarlığı ve TEV’de danışmanlık yapmaktadır. Aynı zamanda ÖRAV, FODER, TEVİTÖL ve Para Durumu Platformu’nda Yönetim Kurulu ve Danışman Kurulu Üyesidir. Özgür Bolat, 2008’de okullarda Öğretmen Liderliği Projesini başlatmıştır. Aynı zamanda kurmuş olduğu Gelişen Aile Akademisi bünyesinde kurmuş olduğu Anne Baba Okulu ‘le ebeveynlere mutlu ve başarılı çocuk yetiştirmenin prensiplerini öğretmektedir.
Turan, lisansını Elektrik Mühendisliği üzerine yaptıktan sonra, İşletme Yüksek Lisansını tamamladı. 2000 yılında Infomag Yayıncılık’ın kurucu ekibinde yer aldı. 2005 yılının Kasım ayında BusinessWeek Türkiye’nin kuruluş sürecinde bulundu. Harvard Business Review’un Türkiye edisyonunun da kuruluş sürecinde görev alan Turan, halen Harvard Business Review Türkiye ve Bloomberg BusinessWeek Türkiye dergilerinin yayın yönetmenliğini sürdürmektedir.
Bilgi Üniversitesi Halkla İlişkiler mezunu. Büyük bir ajansta Türkiye’nin en önemli ve köklü kuruluşlarından birinin Halkla İlişkiler ve Pazarlama aktiviteleri sorumlusu olarak çalıştı. Ardından bebek ürünleri üreten bir firmada İhracat Müdürü olarak yaklaşık 48 ülkeye ihracat yaptı. Hayatı boyunca en büyük hayali hep anne olmaktı. Kızı Melina’ya ulaşabilmek adına yıllarca savaştı, kariyer hayatına son verdi, birçok kayıptan ve negatif denemeden sonra zorlukla anne olabildi. Bu yolda deneyimlediklerini benzer sorunlar yaşayan kadınlarla paylaşmak için www.melinasmom.com adı altında kendi bloğunu ve instagramda @melinasmom hesabını kurdu.